top of page

NAGOVOR DIREKTORICE KNJIŽNICE MURSKE SOBOTE

Ob obletnicah se radi zazremo v preteklost in obujamo spomine na prehojeno pot. Na nekatere smo še posebej ponosni, gotovo je ena najpomembnejših letošnjega leta Oko besede – srečanje slovenskih mladinskih pisateljev, ki letos praznuje 25 let.

 

Smele zamisli, iskrive ideje, gradnja mostov, povezovanje različnih svetov, obogatitev duha, navduševanje otrok in mladostnikov nad pisano besedo, strokovno zorenje, deljenje izkušenj, literarna potovanja in razstave, vsakoletno nagrajevanje mladinskih literarnih presežkov, tkanje ustvarjalnih, strokovnih in prijateljskih vezi med akterji sodobne mladinske književnosti, spoznavanje kulturnih, naravnih in turističnih znamenitosti panonskega sveta so kamenčki v mozaiku srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede že četrt stoletja. V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota nam je v veliko čast, da smo lahko del te čudovite zgodbe vse od njenega začetka.

 

Ob srebrni obletnici iskreno čestitam vsem očesnikom in vam želim novega vetra v že razprta jadra, ki bo prinašal nadaljnji razvoj in rast festivala Oko besede v prihodnjih letih.

 

 

 

 

mag. Klaudija Šek Škafar

direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota

bottom of page